Καλό καλοκαίρι!

Τελείωσε άλλο ένα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, ένα πανηγύρι χαράς και αγώνα, όπου κρίνονται οι προσπάθειςς μιας ολόκληρης κολυμβητικής χρονιάς. Θρίαμβος, δάκρυα, απογοήτευση, φανατισμός, τύμπανα που ηχούν για να ενισχύσουν τα ομαδικά αθλήματα, ξινοί άνθρωποι που ενοχλούνται από τον θόρυβο, τα παιδιά στον αγώνα και οι γονείς στις διαφωνίες τους, με εικόνες που χαιρόμαστε να ζούμε και να είμαστε τμήμα τους αλλά και με κάποιες σκηνές λεκτικής και σωματικής βίας που δεν θα έπρεπε να βλέπουμε σε χώρους άθλησης. Σε αυτές τις λίγες ευτυχώς κακές συγκυρίες γυρνάμε την πλάτη και επικαλούμαστε την αξιοπρέπεια  των εμπλεκομένων.

Θα ήταν παράλειψη να μην δώσουμε συγχαρητήρια για την όλη διοργάνωση που κύλησε ομάλά, αλλά θα πρέπει να αναφερθούμε στην ανεπάρκεια ορισμένων κριτών, όπως για παράδειγμα στη κυρία στην εξωτερική πισίνα, που έδειξε περισσότερα απομένοντα πενηντάρια σε αθλητή  στα 1500 και έλαβε την κατακραυγή των παρευρισκομένων, αλλά και αυτούς που ξέχασαν??? να σφυρίξουν στον πρώτο αθλητή στα 1500 το απόγευμα και το παιδί συνέχισε για 1600…

Καταννοούμε την κούραση και την προσπάθεια των κριτών αλλά ευχόμαστε: Του χρόνου ακόμη καλύτερα παιδιά!

Εξαιρετική κίνηση ο έλεγχος της συμμόρφωσης με τους κανονισμούς της ομοσπονδίας (π.χ. μαγιό σε 12χρονες) – ΜΠΡΑΒΟ- γιατί από εκείνη τη στιγμή όλες πλέον φορύσαν επιτρεπόμενα μαγιό. Ντροπή σε γονείς και προπονητές που κάνοντας ότι δεν ξέρουν καυεβάζουν τα κοριτσάκια με μη επιτρεπόμενα μαγιό. Εξαιρετικές κάποιες 12χρονες που έφτασαν και στο μετάλλιο χωρίς ποτέ να παραβούν κανονισμούς. Μπράβο κορίτσια!

Λίγα τα Πανελλήνια ρεκόρ, δεν άστραψε ο Πίνακας φέτος όπως παλιά, και όχι λόγω αθλητών. Η διαφορά «χωρίς ολόσωμο» είναι εμφανής ιδιαίτερα σε ορισμένα αγωνίσματα.  

 Χαρακτηριστική η απουσία του ΕΣΚΑΝ παρά τις προσπάθειες της ομοσπονδίας! Μα είναι δυνατόν να επαφίουμε την τήρηση των κανονισμών στην καλή διάθεση και όχι στον έλεγχο? Ή μήπως περιμένουμε το επόμενο κρούσμα, το επόμενο θύμα, για να κινηθεί ο τύπος, να γίνει ντόρος και να αρχίσουμε τους ελέγχους για το θεαθείναι?

Μάλλον ο έλεγχος  είναι στα χέρια μερικών φωτισμένων προπονητών και των υποψιασμένων γονέων των αθλητών.  Γιατί κανείς, ούτε η πολιτεία, δεν ενδιαφέρεται για τα παιδιά μας περισσότερο από εμάς τους γονείς! Ενημέρωση λοιπόν και προσοχή ……Καλό καλοκαίρι!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: